Doorgereden autobestuurder die voetganger overreed, meldt zich aan bij de politie; slachtoffer ter plaatse overleden

Een manspersoon van hindoestaanse afkomst van wie de persoonsgegevens nog onbekend zijn, bleek in de vroege ochtend van zondag 26 november 2023 na te zijn overreden door een automobilist, aan de Anton Dragtenweg, het leven te hebben gelaten.


De politie van het bureau Geyersvlijt deed na melding van de aanrijding tussen een personenauto en een voetganger de locatie aan voor onderzoek. Daar aangekomen troffen de wetsdienaren de voetganger aan die geen teken van leven meer vertoonde. Een arts stelde officieel de dood van de voetganger vast. Uit het voorlopig onderzoek van de politie is gebleken dat de doorrijder N.H. (68) vanuit de David Simonstraat kwam, gaande in de richting van de Anton Dragtenweg. Op een bepaald ogenblik reed de automobilist N.H. over een verhoging en stopte zijn voertuig iets verder, waarna hij zag dat hij over de manspersoon had gereden. N.H. stelde het Command Center direct van de aanrijding in kennis, waarbij de dienstdoende politieambtenaar hem aangaf naar de dichtstbijzijnde politiebureau te gaan, waardoor de automobilist het politiebureau Geyersvlijt aandeed. Een andere autobestuurder die langsreed en het slachtoffer besmeurd met bloed op het wegdek aantrof, stelde de politie telefonisch daarvan in kennis, waarna de politieambtenaren de plek aandeden voor onderzoek. Het is voor de politie nog onduidelijk wat zich vooraf heeft voorgedaan, aangezien het gedeelte waar het verkeersslachtoffer is overreden niet verlicht is.


De bestuurder N.H. werd aangehouden en na te zijn voorgeleid heengezonden. Zijn voertuig dat niet verzekerd blijkt te zijn, is ter herkeuring door de politie in beslag genomen. Het rijbewijs van N.H. die niet onder invloed van alcohol of een of ander bedwelmend middel verkeerde, is hangende het onderzoek ingevorderd.


Het ontzielde lichaam van het verkeersslachtoffer is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie ter obductie in beslag genomen.


Het verdere onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeers Unit van Regio Paramaribo.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.