Door de politie aangehouden verdachte vlucht weg en loopt schotverwonding op

De 45-jarige André, W. is in de nacht van vrijdag 28 augustus op zaterdag 29 augustus door de politie van het bureau Latour aangehouden en naderhand in verzekering is gesteld. Dit na overleg met het Openbaar Ministerie.

De politie kreeg in de late avond van vrijdag 28 augustus een melding, dat een man een vrouw met de dood bedreigde op een woonadres binnen hun werkresort en dat hij gewapend was met een vuurwapen. Dat buurtbewoners erbij gingen staan waardoor de vrouw kans zag weg te rennen.Voorts dat zij zich in haar woning verschanste. De politie trof André op het woonadres aan. Hij werd aangehouden voor bedreiging met een misdrijf en ter voorgeleiding overgebracht naar het politie bureau. De politie trof twee vuurwapens in het bezit van André en nam die, in het belang van het onderzoek, in beslag. Hij is waarschijnlijk lid van een inlichtingendienst in Suriname.

Op een gegeven moment vluchtte de verdachte André uit het bureau sprong in zijn auto en reed met een vaart weg. De politie schoot gericht op het voertuig maar André wist weg te komen. Na enige tijd meldde hij zich aan op het bureau met een schotverwonding in zijn been. Hij is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, alwaar hij ter verpleging is opgenomen.

De verdachte is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Deze zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.