Door burenruzie om Jorka-Apuku belandt buurman in de cel

De 48-jarige Jonathan P. alias “Baaketie” is op zondag 23 oktober door de politie van Moengo aangehouden.

Een 80-jarige aangeefster verklaarde op de bewuste dag door “Baaketie” te zijn mishandeld. Bij het horen van partijen (buren) bleek het te gaan om een ruzie over een Jorka-Apuku.

Volgens verklaring van “Baaketie” zouden de vrouw en haar familie een Jorka-Apuku moeten hebben. Zij zouden hem en zijn familie hebben bedreigd te zullen doden met deze Jorka-Apuku. De buren geraakten in een woordenwisseling, waarna volgens verklaring van de aangeefster “Baaketie” haar moet hebben mishandeld met een ijzeren pijp. Ook zou hij haar een pakslaag hebben gegeven met de platte kant van een houwer.

“Baaketie” ontkent zich hieraan schuldig te hebben gemaakt, maar verklaarde wel een ijzeren pijp bij zich te hebben gehad ter verdediging tegen een zoon van de aangeefster die gewapend was met een houwer. De ijzeren pijp en de houwer zijn niet gevonden. De aangeefster is echter wel met verwondingen verwezen naar de chirurg.

“Baaketie” is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. 

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.