Dood geboren kind in het ressort Houttuin

De politie van het ressort Houttuin kreeg op donderdag 8 november omstreeks 11.42 uur de melding dat op een adres in het ressort een vrouw thuis was bevallen.

De wetsdienaren en een ingeschakelde arts begaven zich naar het adres. De 35-jarige moeder werd aangetroffen en het voldragen kind vertoonde geen teken van leven. De arts stelde de dood vast. De doodsoorzaak is vooralsnog niet bekend. De schedel van het kindje vertoont een deuk.

Volgens verklaring van man en vrouw wonen zij samen en is de vrouw tijdens haar zwangerschap nooit naar een gynaecoloog geweest. De vrouw consulteerde een vroedvrouw in het ressort. Op die bewuste morgen kreeg de vrouw weeën, waarna de man haar bracht naar het adres van de vroedvrouw die niet thuis werd aangetroffen. Pogingen telefonisch contact te krijgen met de vroedvrouw leverde geen succes op.

Man en vrouw keerden terug naar huis. De vrouw kreeg baringsweeën en de man besloot toen hulp te bieden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van het kindje voor obductie in beslag genomen.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.