Doden bij brand in Albina

De politie van Albina hoorde in de vroege ochtend van maandag 7 maart knallen in de directe omgeving van het politiebureau. De wetsdienaren gingen op het geluid af en op ongeveer 30 meter verwijderd van het politiebureau zagen zij dat een woning in brand stond. Zij alarmeerden de brandweerlieden terstond.

Het vuur greep snel om zich heen, waardoor een belende pand ook in brand vloog. Door de hulp van de toegesnelde brandweerlieden en politiemannen zijn vier arbeiders die zich in het pand bevonden waar de brand is begonnen in veiligheid gebracht. Volgens verklaring van dit viertal die door de situatie helemaal verward was, moesten er nog vier mensen in het pand zijn, waaronder een baby van 1 jaar.

De bewoners van het 2e pand hebben tijdig het pand kunnen verlaten. Beide panden annex supermarkten die van steen waren opgetrokken, zijn afgebrand. De brandweer heeft wel kunnen voorkomen dat een 3e pand ook in de as werd gelegd. De panden waren op het elektriciteitsnet aangesloten. Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat het 1e pand waar de brand uitbrak tegen brand is verzekerd, maar het 2e pand niet. 

Na geruime tijd zoeken, werden er delen van twee verkoolde lijken aangetroffen. Enkele uren daarna stuitte de onderzoekers op  een ander verkoold lijk.

Drie van de arbeiders die in veiligheid waren gebracht, hebben per eigen gelegenheid de Franse kant aangedaan voor medische behandeling. De vierde arbeider die achterbleef, was niet aanspreekbaar. De oorzaak van de brand is voor alsnog onbekend. De Forensische Opsporing en de brandweer zetten de zoekactie en  het onderzoek voort.

De personalia van de slachtoffers is nog onbekend.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.