Dodelijke steekpartij te Galibi; verdachte in verzekering gesteld

De 43-jarige bootsman Bertje Meny Alima is op donderdagavond 20 mei bij een steekpartij op de Marowijne rivier nabij het dorp Galibi komen te overlijden.
Wetsdienaren van het politiebureau Albina deden na de melding van het Command Center de locatie aan voor onderzoek. Bij aankomst werd het slachtoffer Bertje die geen teken van leven meer vertoonde aangetroffen. Een ingeschakelde arts stelde formeel de dood vast. Het onderzoek in deze zaak werd overgedragen aan de medewerkers van de afdeling Kapitale Delicten.
Onderzoek wees uit dat de bootsman Bertje met twee andere bewoners van Galibi, de 57-jarige Bertinus, P. en de 30-jarige Ludwig N. in de late middag met de boot richting het dorp Baboen Santi voeren voor het ophalen van de 54-jarige Maikel P., zijnde de jongere broer van Bertinus. Onderweg dronken de drie mannen een fles alcohol die ze hadden meegenomen en raakten aangeschoten. Op een gegeven moment bleek de boot een probleem te hebben. Hierdoor ontstond er een heftige woordenwisseling tussen de bootsman en Ludwig. Bertje viel bij die gelegenheid zijn tegenstander met een pagaai aan. Ludwig week uit voor de aanval en bewapende zich met een scherp voorwerp dat in de boot was. Hiermee bracht hij Bertje een steek toe in zijn borststreek.
De mannen voeren de boot met het gewonde slachtoffer door naar Baboen Santi en haalden Maikel op. De ingestapte Maikel dacht door de aangetroffen situatie dat zijn broer en de twee andere opvarenden dronken waren. De opvarenden keerden terug naar het dorp Galibi. Aan wal haalden zij het slachtoffer uit de boot en constateerden toen samen met andere dorpsbewoners dat Bertje geen levensteken meer vertoonde. Een verpleger van de hulppost van medische zending gaf eveneens te kennen dat de man het leven had gelaten.
De drie opvarenden Ludwig, Bertinus en Maikel werden opgebracht voor verhoor. De verdachte Ludwig heeft bij de voorgeleding toegegeven het strafbare feit te hebben gepleegd. Het scherp voorwerp is achterhaald en in beslag genomen.
De twee broers Bertinus en Maikel zijn na verhoor heengezonden, terwijl de verdachte Ludwig na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering is gesteld. Het ontzielde lichaam van Bertje is voor obductie door de politie in beslag genomen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.