Dodelijke steekpartij op goud concessie te P’kien Kauna

De 20-jarige Faizel Kwasie is in de vroege ochtend van woensdag 29 april dood gestoken door de 20-jarige Atanacio B. Deze dodelijke steekpartij vond plaats op een goud concessie in het gebied meer bekend als te P’kien Kauwna gelegen te Boven Commewijne.

De politie koerste na de melding van het Command Center naar de plek van het gebeurde voor het instellen van een onderzoek. Uit het voorlopig politioneel onderzoek is naar voren gekomen dat vier arbeiders op de goud concessie in kwestie een woordenwisseling met elkaar kregen. Tot die vier arbeiders behoorden: de 20-jarige Faizel Kwasie, de 20-jarige Lidovick K., de 21-jarige Nikil A. en de 20-jarige Attanacio B.

Op een gegeven moment begonnen Faizel Kwasie, Lidovick K.  en Nikil A. met Attanacio B. te vechten waarbij andere aanwezigen ze uit elkaar haalden. Niet lang daarna gingen Faisel, Lidovick en Nikel, gewapend met zware voorwerpen, naar het kamp van Attanacio alwaar zij hem aanvielen en verwondingen toebrachten. Attanacio zou op dat moment een mes in zijn hand hebben gehad omdat hij bezig zou zijn brood te maken. Met dat mes bracht hij Faizel, Kwasie enkele steken toe in diens bovenlichaam. Faizel Kwasie werd zwaar gewond overgebracht naar de polikliniek van het goudbedrijf Surgold. Hij is ter plaatse overleden aan de opgelopen verwondingen.

Hangende het onderzoek is Attanacio B. door de politie aangehouden en in verzekering gesteld voor doodslag of zware mishandeling de dood ten gevolge hebbende; terwijl Lidovick K. en Nikil K. zijn aangehouden en in verzekering gesteld voor openlijke geweldpleging. Het ontzielde lichaam van Faizel, kwasie is in opdracht van het Openbaar Ministerie in beslag genomen. Inmiddels is de afdeling Kapitale Delicten van de politie belast met het verder onderzoeken van deze strafzaak.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.