DJ set dieven via social media achterhaald; vijf verdachten ingesloten

De recherche van Paramaribo heeft in de periode van woensdag 31 januari tot en met vrijdag 2 februari vijf verdachten ingesloten.

Dit vijftal wordt ervan verdacht op dinsdag 2 januari betrokken te zijn geweest bij een diefstal van een DJ set bij een Café. Volgens verklaring van de aangever heeft hij in da nacht van maandag 1 op dinsdag 2 januari muziek afgedraaid in het Café. Na beëindiging van de activiteit liet hij zijn DJ-set achter om deze later op de dag af te halen. De man deed in de middag van 2 januari de plek aan om zijn DJ-set af te halen. De DJ kwam tot de ontdekking dat deze was weggenomen. Hij deed  aangifte bij de politie van ressort Centrum, die het onderzoek overdroeg aan de recherche van Paramaribo.

De aangever zag op 31 januari via social media dat onderdelen van een DJ set ten verkoop werden aangeboden. Hij maakte een afspraak met de aanbieder , waarbij de politie op de hoogte werd gebracht. Tijdens de onderhandeling hield de politie de 31-jarige Oygan F. aan. Hij gaf toe enkele apparaten van een DJ set te hebben ontvangen van een taxichauffeur om te verkopen.  Op aanwijzing van Oygan, werd de verdachte Arzin E. (32) opgespoord en aangehouden. De taxichauffeur ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbaar feit, maar slechts een taxirit te hebben gereden voor ene Demian C. alias ‘Demo’ (31).

‘Demo’ die ontboden werd, meldde zich op donderdag 1 februari aan op het politiebureau en is direct aangehouden. Hij heeft ontkend zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbare feit en dat de twee draaitafels en mixer Arzin toe behoren. Na te zijn voorgeleid zijn Arzin en Demo in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en Oygan is heengezonden.

Op grond van de verklaringen van Arzin en Demian, kwamen nog drie verdachten, de 37-jarige Vienveniedo V., de 39-jarige Bryan R. en Soedesh N. (37) in beeld. Bij de 37-jarige Bienvenido V. is een flightcase en een transformator aangetroffen en in beslag genomen. Bij Soedesh zijn drie versterkers aangetroffen en in beslag genomen.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is dit drietal eveneens in verzekering gesteld.

De DJ set met uitzondering van de headphone is afgestaan aan de rechtmatige eigenaar. De recherche van Paramaribo onderzoekt deze zaak verder.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.