Diverse aanhoudingen tijdens operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in de verschillende ressorten uitgevoerd. In het ressort Latour werden er bij de zogenoemde post 1 drie verdachten ter zake de Wet Verdovende Middelen aangehouden en voor verder onderzoek en voorgeleiding aan de politie aldaar overgedragen. Op het drietal werd er drugs aangetroffen en in beslag genomen.

Aan de Ringweg, ter hoogte van een fastfood bedrijf werden er vijf bromfietsen waarvan de bestuurders geen bescheiden konden overleggen in beslag genomen. Ze bleken niet gekeurd noch verzekerd te zijn. Twee personen auto’s waarvan de bestuurders dronken waren en geen bescheiden van de voertuigen konden overleggen, werden eveneens in beslag genomen.

Op het terrein van de service station te Latour werden er een aantal personen die zich aldaar verpoosden verwijderd. Ze nuttigden alcohol en andere zaken. Er werden bij zowel post 1 als de service station verschillende steek-, slag- en kapwapens in beslag genomen.

Het is bij elke service station verboden te roken en of om open vuur te maken. Ondanks dit verbod merkt de politie bij elke optreden op dat onverantwoordelijke personen zich daar gaan ophouden en roken.

Gebleken is dat jongelieden de Ringweg tijdens de nachtelijke uren als een racebaan zien en worden er illegale bromfiets racen gehouden. Dit is een levensgevaarlijke zaak. De politie doet een beroep op deze personen zulks na te laten. De openbare weg is niet daar voor ingericht.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.