Directeur en manager van een verzendbedrijf ingesloten op verdenking van drugssmokkel

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade hebben de 43-jarige Sanjaykumar, R. en de 36-jarige Nithin, G. van een verzendbedrijf in Paramaribo aangehouden en in verzekering gesteld voor onder andere overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Nithin is directeur van het bedrijf en Sanjaykumar is de manager van het bedrijf.

Onlangs werd Sylvia, J. door de Narcotica Brigade aangehouden, nadat in een postpakket op haar naam een hoeveelheid cocaïne was aangetroffen. De vrouw ontkende dat zij ooit drugs vanuit Suriname naar het buitenland had gepost. Voorts dat zij enkele jaren geleden voor het laatst een doos ter verzending had aangeboden bij een verzendbedrijf in Paramaribo waarbij zij onder andere een kopie van haar identiteitsbewijs moest afstaan aan een medewerker van dat bedrijf. In het belang van het onderzoek werd de vrouw na overleg met het Openbaar Ministerie door de Narcotica Brigade in verzekering gesteld.

In het belang van de waarheidsvinding stelde de Narcotica Brigade een onderzoek in bij het verzendbedrijf in kwestie en stuitte daarbij op een aantal koppies van verzendformulieren en identiteitsbewijzen van postverzenders. Een kopie van Sylvia ’s verzendformulier en identiteitskaart werd ook ter plaatse aangetroffen.

Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen, dat de manager van het bedrijf Sanjaykumar, R. en de directeur Nithin, G.  vermoedelijk een gewoonte van maakten om postpakketten inhoudende drug naar het buitenland te verzenden op naam personen, die via hun bedrijf pakketten naar het buitenland lieten verzenden. Sylvia, J. is daarvan slachtoffer geworden.

Sanjaykumar en Nithin werden respectievelijk op maandag 24 juni en op woensdag 26 juni opgespoord en aangehouden door de Narcotica-Brigade. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn deze twee mannen in verband met het onderzoek in verzekering gesteld. Sylvia, J. is inmiddels in vrijheid gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.