Dieven brengen de telefoon- en internetverbinding in Suriname in gevaar

 telesur kabel gesnedentelesur kabel

Foto’s van een in stukken gesneden kabel en een zak met de uit de gestolen

 kabels gehaalde koperendraden.

 

Het telecommunicatiebedrijf Telesur wordt al enige tijd geconfronteerd met diefstal van hangkabels, die onder andere dienen voor de telefoon- en internetverbindingen. In verschillende gebieden in stad en district zijn inmiddels honderden meters aan kabel gestolen door criminelen. De kabels worden gestolen vanwege het koper dat daarin voorkomt. Dit koper wordt uit het plastic omhulsel van de kabel gehaald en verkocht aan opkopers van koper. Dit koper, dat van hoogstaand kwaliteit is, wordt grif opgekocht.

De dieven klimmen via de masten naar boven waar de kabels hangen. Vervolgens worden delen van de kabels afgeknipt en meegenomen. Het gevolg van deze diefstallen is dat bellen en internetten moeilijk wordt of dat die mogelijkheden zelfs komen weg te vallen. Dit kan ertoe leiden dat hulpverlenende diensten zoals de brandweer, de politie en de ambulance niet ingeschakeld zullen kunnen worden waar zulks nodig is. Ook het economisch leven en studerenden, die via het internet aan informatie moeten komen, ondervinden last van deze diefstallen.

In verband met de hangkabeldiefstallen zijn intussen 7 personen aangehouden en opgesloten voor gekwalificeerde diefstal en heling. Uit het voorlopig onderzoek is gebleken, dat de diefstallen meestal plaatsvinden na middernacht.

Vanwege de ernstige gevolgen die voortvloeien uit deze diefstallen doet de politie een ernstig beroep op de burgerij om gelijk te bellen als men personen verdacht bezig ziet bij de masten of hangkabels. Men kan de politie gratis bellen op de nummers 115 of 179. Er kan ook gebeld worden naar het politiebureau in wiens ressort de criminelen bezig zijn. Ook Telesur kan gebeld worden en wel op het nummer 4o4540

 

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.