Diego bezoekt ex-vriendin en rukt op zijn heenweg halsketting ex-schoonmoeder weg

Een MSD’er hield op woensdag 11 april de 28-jarige Diego S. kort na een beroving aan de Lenieweg, in het ressort Nieuwe Haven, aan.

 

De MSD’er die in de directe omgeving surveilleerde speelde in op het hulpgeroep van omstanders en hield de vluchtende dief aan. Hij droeg de verdachte over aan de ingeschakelde politie van dit ressort.

Diego wordt ervan verdacht zijn ex-schoonmoeder van haar halsketting te hebben beroofd. Volgens verklaring van het slachtoffer was ze met haar dochter thuis. Haar dochter is de ex-vriendin van Diego.

Hij bracht haar een bezoek, terwijl de aangeefster in de woonkamer zat. Voor zijn vertrek liep hij naar de vrouw toe en vroeg haar naar een SRD 5. Ze hield hem voor dat ze geen geld had. Hij deed alsof hij naar buiten liep, maar keerde zich plotseling om en rukte de halsketting weg. Na zijn daad koos hij het hazenpad, richting de Slangenhoutstraat. De ex-schoonmoeder sloeg gelijk alarm, waardoor omstanders de achtervolging inzette.

De buit is op hem terug gevonden. De aangeefster, die reeds 20 jaar eigenares is van de halsketting kon weer beschikken over haar sieraad.

De halsketting dief is overgebracht naar het politiebureau, waar hij is voorgeleid. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.