Diefstal verdachte “Timo” opgesloten

De politie van het bureau Latour heeft op zaterdag 10 april de oud bekende Timotie P. alias “Timo” (40) aangehouden. Timotie wordt ervan verdacht, op donderdag 8 april, een groot geldbedrag in Surinaamse dollar en versterkers weggenomen te hebben. De benadeelde is een familielid van Timotie.
Na de aangifte kreeg de benadeelde informatie dat Timotie zich bevond op een illegale gok locatie. Naderhand verklaarde de benadeelde dat hij de locatie aan deed om de verdachte aan te houden en over te brengen naar de politie. Bij die gelegenheid was de benadeelde in gezelschap van twee vrienden.
De benadeelde en zijn vrienden namen Timotie, met geweld, mee in een voertuig naar het politiebureau. Op het bureau aangekomen werd de benadeelde en zijn vrienden door de politie aangehouden voor openlijke geweldpleging en vrijheidsberoving. Timotie werd onder politie bewaking voor medische behandeling overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis. Zijn letsels waren niet van ernstige aard waardoor hij na behandeling weg mocht. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd Timotie in verzekering gesteld ter zake diefstal. Eén van de gestolen versterker is teruggevonden en in beslag genomen bij de 52-jarige heler F.M. De heler is na overleg met het Openbaar Ministerie heen gezonden.
De benadeelde en zijn twee vrienden zijn na overleg met het Openbaar Ministerie ook heen gezonden door de politie. Dit nadat zij aangesproken zijn over de door hun gepleegde onwettelijke handelingen. Als Timotie door hun handelingen zwaar gewond was geraakt zouden zij hoogstwaarschijnlijk in ernstige problemen zijn geraakt.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.