Diefstal partij beschermde raven van het soort Laeri-ara

Op het politiebureau Zanderij is dinsdagmorgen 22 augustus 2023, door een jachtopziener, aangifte van diefstal van een partij raven gedaan. Het gaat om 29 beschermde raven van het soort Laeri-ara, blauw gevederd, witte wang, net boven de snavel die alleen in Brazilië voorkomen. Deze beschermde vogels zijn in de maand juli 2023 het land binnengesmokkeld en door de politie in beslag genomen. Deze vogelsoorten waren ondergebracht bij de Dienst ’s Lands Bosbeheer (LBB) te Zanderij en zouden op 22 augustus 2023 na overleg met de Braziliaanse autoriteiten wederom worden opgehaald.

Uit het voorlopige onderzoek van de politie is gebleken dat de verdachten 23 van de raven die goed beveiligd in een garage waren ondergebracht tussen 01.00 uur en 03.00 uur in de ochtend hebben weggenomen. De verdachten zijn eveneens met de sloten waarmee de garage was beveiligd er vandoor gegaan.

Er zijn tot nog toe geen verdachten aangehouden, maar een voertuig is wel in beeld gebracht.     

Op de samenleving wordt het beroep gedaan alert te zijn en inlichtingen hieromtrent gelijk doorspelen aan ieder politiebureau of op het nummer 115 van het Command Center.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.