Diefstal lege tas kost verdachte het leven

Een verdachte van wie de identiteit nog onbekend is, liep bij zijn aanhouding een schotverwonding op in zijn achterhoofd. Per ontboden ambulance werd de man die niet aanspreekbaar was, afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch ziekenhuis. Hij kwam kort daarna in de ziekeninrichting te overlijden.
De politie van ressort Centrum kreeg in de vroege ochtend van dinsdag 26 april een dievenmelding, waarbij een manspersoon een tas uit een auto heeft weg genomen. Daar aangekomen, ging de dief bij het zien van de politie op de vlucht. Hij rende met de tas in zijn hand in de richting van een schutting.
De verdachte werd gesommeerd te stoppen, maar zette zijn vlucht voort. Waarschuwingsschoten brachten hem ook niet tot andere gedachten. De wetsdienaren schoten toen gericht op zijn benen. Op dat moment maakte hij een duikbeweging om vermoedelijk over de schutting te springen. De man liep daarbij een schotverwonding op in zijn achterhoofd.
De buitgemaakte tas, die leeg bleek te zijn, is op de gewonde dief terug gevonden.
Het lijk is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdelingKapitale Delicten.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.