Dief springt de rivier in om niet gepakt te worden

De 39-jarige dief Stafoit Ten F. is zaterdagavond 14 juni door de afdeling Maritiem van de politie aangehouden op een half gezonken boot in de Suriname rivier. Omstreeks zes uur in de middag wilde een handelaar zijn koffer in zijn auto zetten toen Stafoit een greep naar de koffer deed met de kennelijke bedoeling die te stelen. Deze criminele handeling vond plaats aan de Saramaccastraat.  De handelaar verzette zich hevig tegen Stafoit. Toen omstanders de handelaar te hulp schoten liet Stafoit de koffer los en maakte zich uit de voeten. Een groep burgers gingen hem achterna. Om uit handen van zijn achtervolgers te blijven sprong dief Stafoit de Suriname rivier in. Hij bracht zichzelf in veiligheid door naar een half gezonken boot  toe te zwemmen en zich daaraan vast te klampen.  Die boot is enkele meters van de oever verwijderd.

De Martieme politie is ingeschakeld en Stafoit is aangehouden.  Vervolgens is hij voor verder onderzoek overgedragen aan de politie van bureau Nieuwe-Haven. Hangende het onderzoek is hij in verzekering gesteld. Stafoit bezit de Guyanese nationaliteit.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.