Dief op heterdaad betrapt en loopt schotverwonding op

Jermain B. (37) is onder politie bewaking opgenomen in het ziekenhuis.

De politie van Uitvlugt kreeg in de vroege ochtend  van woensdag 16 december een geval van dievenmelding, waarbij de dief gewond is geraakt.

De wetsdienaren begaven zich naar de plek en troffen de eigenaar en de verdachte met een schotverwonding aan.

Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat de eigenaar lag te slapen. Tussen 04.00 en 05.00 uur in de ochtend hoorde hij een gekraak aan zijn kamervenster.  Aangezien de man twee dagen geleden reeds slachtoffer is geworden van een diefstal, nam hij geen kans. Hij bewapende zich met zijn jachtgeweer en ging naar buiten. Hij zag een manspersoon die bezig was zijn kamervenster met een hard voorwerp open te forceren.

Toen Jermain de eigenaar van het pand zag, gooide hij het hard voorwerp op hem. De eigenaar sprong aan een kant om niet geraakt te worden. Tijdens die manoeuvre ging een schot af. De verdachte werd daarbij in zijn linker dijbeen geraakt.

Per ontboden ambulance werd de gewonde dief afgevoerd naar de Spoed eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Hij is ter observatie opgenomen en ligt onder politiebewaking in de ziekeninrichting.

Het hard voorwerp, het jachtgeweer en de patronen zijn in het belang van het onderzoek in beslag genomen.

Bij nader onderzoek blijkt dat de eigenaar in het bezit is van een geldig vuurwapen vergunning en een jachtakte.

Jermain die geen vaste woon- en of verblijfplaats heeft is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.