Dief die op heterdaad is betrapt blijkt verdachte in andere winkelinbraak

De 23-jarige Dhiradj, J. werd in de vroege ochtend van maandag 9 november op heterdaad betrapt door de eigenaar tijdens een winkelinbraak. 

De politie van Santodorp werd ingeschakeld en trof de dief in de vliering aan. Hij werd gesommeerd naar beneden te komen, maar gaf geen gehoor daaraan. Dhiradj poogde juist zijn vluchtpoging voort te zetten via de ontstane opening op het dak. Waarschuwingsschoten brachten hem ook niet tot andere gedachten. De politie was genoodzaakt gericht te schieten, waarbij de verdachte in zijn been werd geraakt. Per ontboden ambulance werd Dhiradj afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. 

Terwijl de zaak werd overgedragen aan de recherche van regio Midden, deed een benadeelde van een provisiewinkel aangifte van diefstal. Volgens verklaring van de aangever moet een onbekende man in de vroege ochtend van maandag 9 november een inbraak hebben gepleegd in zijn zaak, waarbij vis, kip, kipdelen en andere goederen zijn weggenomen. Op camerabeelden is duidelijk te zien hoe de hoe de inbreker  zich toegang tot het pand heeft verschaft. Deze verdachte probeerde ook de camera onklaar te maken. Ondanks de handeling werd hij duidelijk herkend als de verdachte Dhiradj, J. die eerder door de politie van Santo Dorp is aangehouden. 

De verdachte is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Hij ligt ter verpleging onder politie bewaking in het ziekenhuis. Beide zaken zijn aan de recherche van Regio Midden overgedragen. 

 

 

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.