Dief die door landbouwer is beschoten, loopt schotverwonding op

De politie van het bureau Kwatta kreeg op woensdag 23 augustus de melding dat er schoten waren gelost op een landbouwperceel in het ressort Sophia Lust.

Bij aankomst troffen de wetsdienaren de landbouwer M.A. (55) aan die de politie voorhield dat hij op de verdachte C.R. (41) die op -zijn landbouwperceel was moet hebben geschoten. Uit het voorlopig onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat M.A. meerdere malen is benadeeld door onverlaten die zijn groenten wegnemen. De landbouwer gaf verder aan dat hij eerder reeds aangifte heeft gedaan op het politiebureau ter zake diefstal van zijn landbouwgewassen die op verschillende dagen en tijdstippen waren weg genomen. Op grond daarvan besloot hij op 23 augustus 2023 om de wacht te gaan houden op zijn landbouwperceel. Bij die gelegenheid zag hij plotseling de verdachte, waardoor hij een waarschuwingsschot met zijn jachtgeweer in de lucht loste. De verdachte koos het hazenpad, maar kwam op een bepaald moment gewapend met een scherp voorwerp weer op de landbouwer af. Hierdoor was M.A. genoodzaakt gericht te schieten, waarbij de verdachte C.R in zijn been werd geraakt. Ondanks de verwonding rende de verdachte weg en werd daarna bij een ingesteld buurtonderzoek van de politie enkele straten verder met een schotverwonding in zijn linkerbeen aangetroffen. Per ontboden ambulance is de gewonde verdachte voor medische behandeling afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis, alwaar hij onder politiebewaking in de ziekeninrichting is opgenomen. Hangende het onderzoek is het jachtgeweer door de politie in beslag genomen.

De verdachte C.R. moet nog worden voorgeleid bij de Hulpofficier van Justitie.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.