Derde verkeersdode in Nickerie

De 50-jarige voetganger Burten Pickering is op zondag 18 december aangereden door een voertuig. Het verkeersslachtoffer bevond zich aan de Margaretenburgstraat. Burten die wachter was bij een bedrijf liep naar het werk toen hij werd aangereden door de autobestuurder Stefano C.

De politie kreeg om 21.45 uur de telefonische melding van de aanrijding en deed de plek aan voor het onderzoek.

Volgens het voorlopige onderzoek reed de 25-jarige Stefano over de Margaretenburgstraat. Op gegeven moment moet hij de controle over de besturing van het voertuig hebben verloren met het gevolg dat hij de voetganger aanreed. Stefano kwam vervolgens tegen een elektrische mast aan. Het voertuig kwam op de hoek van de Margaretenburg- en de R.P Barrosstraat tot stilstand.

De voetganger overleed ter plaatse. De autobestuurder is aangehouden en na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.  Zijn rijbewijs is hangende het onderzoek ingevorderd.

Het ontzielde lichaam van Burten is eveneens na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.

Met de dood van dit slachtoffer is de verkeersbarometer landelijk gestegen naar 66. Voor Nickerie is het het derde dodelijke verkeersslachtoffer.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.