De politie waarschuwt voor oplichters die actief zijn

Op 28 februari van dit jaar heeft de politie een bericht uitgegeven waarbij is opgenomen dat de recherche van regio Paramaribo geconfronteerd werd met aangiften van oplichting. In het bericht is opgenomen dat een tot nog toe onbekende manspersoon met het nummer 08196477 naar verschillende personen belde. Hij gaf zich uit als te zijn meneer Mangalie, hoofd domeinkantoor. Hij legde aan degene naar wie hij heeft gebeld uit dat zij een perceel aanvraag hebben liggen op het domein kantoor, dat ook klopt. Hij gaf aan de aanvraag te kunnen bespoedigen tegen betaling.
Na deze afspraak zette hij een taxichauffeur in voor het afhalen en bezorgen van het geld. Nadat hij het geld had ontvangen, was ‘Mangalie”niet meer bereikbaar. Benadeelden togen naar het domeinkantoor waar zij te horen kregen dat zij nimmer vandaar uit zijn gebeld. De betalingen aan Mangalie bestonden uit bedragen van ongeveer SRD25.000 alsook bedragen in US dollars en Euro’s.
De politie wordt nog steeds geconfronteerd met aangiften van personen die ondanks deze waarschuwing slachtoffer zijn geworden van deze “Mangalie” die tot nog toe niet in beeld is gebracht en uit handen van de politie is gebleven.
Op de gemeenschap wordt een beroep gedaan om zich te verstaan met de instanties die bevoegd zijn over te gaan tot verstrekking van percelen en woningen indien zij worden benadert. Het beste is dat u persoonlijk naar het kantoor gaat om navraag te doen over de informatie die met u is gedeeld door derden.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.