DC Nerkust en RC Latour houden geplande meeting met ondernemers van ressort Latour

De districtscommissaris (DC) Mike Nerkust en de ressortcommandant (R.C), inspecteur van politie 1e klasse Sjaamanand Debi-Tewari, hebben op dinsdag 9 januari de geplande gezamenlijke meeting met de ondernemers gehouden.
Tijdens deze meeting zijn verschillende methodes gepresenteerd hoe de ondernemers de veiligheid rondom hun onderneming en dat van hun klanten die hun winkelzaak bezoeken kunnen garanderen. Het betalen van een eigen bewaking en het in het leven roepen van reserve politie en versterken van de Bikersunit Latour kwamen aan de orde.
Vanaf één december is de RC gestart met het voeren van gesprekken met actoren in het ressort Latour over preventie maatregelen tegen de criminaliteit en de hangjongeren problematiek. De eerste groep waren de ondernemers, horecabedrijven en supermarkthouders.
Dit initiatief is genomen om ondernemers die in dezelfde buurt hun diensten aanbieden aan de gemeenschap de gelegenheid te geven om elkaar beter te leren kennen en samenwerkingsverbanden tot stand te brengen. Deze gesprekken moeten voor zowel de ondernemers als de gemeenschap positieve resultaten opleveren.
Elke onderneming zal conform de vergunningsvoorwaarden tot en met 23.00 uur geopendmogen zijn.
Voorgesteld is een uitvoeringsplan te maken waarin moet worden opgenomen de zorg voor veiligheid door het in het leven roepen van eigen bewaking voor eigenlijf en dat van de klanten. De haalbaarheid van een dergelijk plan zal door de DC en de RC worden getoetst.
De politie zal samen met leden van het commissariaat strenge controle uitoefenen op de naleving van de vergunningsvoorwaarden.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.