Criminelen van Braziliaanse komaf aangehouden in het achterland

De lokale gemeenschap bijgestaan door een militair en bewakers in het gebied hebben op zondag 25 juni drie criminelen van Braiziliaanse komaf aangehouden. Het betreft de 35-jarige Fransisco N., Marpiano P. (26) en de 21-jarige Louise A.
De rovers hebben in de nacht van zaterdag op zondag een goud concessionaris en zijn personeel aangevallen. Daarbij zijn de slachtoffers gekneveld. De buit bestond uit een hoeveelheid ruwgoud en persoonlijke goederen van de benadeelden. Een medewerker is onderschot gehouden en het goud dat nog niet was verwerkt tot eindproductmoest door hem worden afgerond. Ook deze uitkomst is meegenomen. de concessionaris moest onder dwang Een ATV houder bellen. Toen deze arriveerde, is ook hij vastgebonden en de rovers hebben de plek op de ATV verlaten. De medewerker die zijn productie moest afronden, kon de anderen bevrijden waardoor zij aangifte konden doen.
De slachtoffers sloegen alarm en onderweg naar de politie die zich n het gebied bevond, is de ATV in een bosschage aangetroffen. Terwijl de benadeelden naar de richting van de ATV liepen, bleek een van de rovers nog ter plaatse te zijn. Hij is gelijk aangehouden.
De twee andere rovers die reeds in een boot zaten zijn met assistentie van de bewakers in het gebied en een militair aangehouden en overgedragen aan de politie.
In de politiewacht koos de geboeide Fransisco op een onbewaakt moment het hazenpad. Hij rende de straat op, werd geschept door een autobestuurder, maar stond op en rende verder. Het gelukte de wetsdienaren die hem achterna gingen, hem wederom aan te houden. Medisch onderzoek wees uit dat de rover geen noemenswaardige letsels heeft opgelopen. Van de verdachten zijn twee vuistvuurwapens in beslaggenomen.
Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het trio ingesloten. Het verdere onderzoek wordt geleid door de recherche van regio Midden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.