Criminele bende opgerold door Recherche Midden en RBT Midden: twee bendeleden met schotverwondingen

Een gemengd team van de politie bestaande uit de recherche van regio Midden en het Regio Bijstand Team (RBT) Midden heeft op woensdag 27 september een criminele bende opgerold. Deze bende is verantwoordelijk voor tal van gewapende overvallen (berovingen), te Brownsweg, Kasipora alsook in het Oosten van Suriname.
Na bekomen informatie werd de 34- jarige Farelgo N. alias Gentle in beeld gebracht. Hij bevond zich samen met de 20-jarige Serena D. in een voertuig te Wintiwai. Toen hij opmerkte dat de politie een achtervolging had ingezet, voerde hij zijn snelheid op en probeerde aan zijn aanhouding te ontkomen.
Farelgo bracht het voertuig op een gegeven moment voor een pand aan de Toemoekhoemakstraat tot stilstand en vluchtte te voet verder. Serena nam het stuur over en probeerde met het voertuig weg te komen. Zij is door leden van RBT Midden klemgereden en aangehouden. Het gebied werd door de wetsdienaren uitgekamd en de verdachte Farelgo werd gesignaleerd. Waarschuwingsschoten brachten hem niet tot andere gedachten, waarna er gericht is geschoten. Farelgo is daarbij geraakt in zijn bovenbeen. Per ontboden ambulance is hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis waar hij onder politiebewaking is opgenomen.
Het vermoeden bestaat dat de informatie met betrekking tot de aanhouding van Farelgo alias “Gentle” zijn kompanen had bereikt. Vier hunner waren inmiddels in een woning te Ephraimzegen bijéén gekomen. De politie pleegde een inval in die woning en de 33-jarige Marvin D. zag kans in een auto te stappen en weg te komen. Hij werd achterna gezeten door de politieambtenaren. De verdachte is na waarschuwingsschoten geraakt aan zijn rechterbeen en moest zijn vlucht aan de Indira Ghandiweg staken en werd in de boeien geslagen. Na medische behandeling is hij ter voorgeleiding overgebracht naar het politie bureau.
In het voertuig van Marvin trof de politie een dubbelloops jachtgeweer, maskers, messen, handschoenen, een aantal scherpe 9 mm patronen en een aantal mobiele telefoontoestellen aan. Het is gebleken dat het jachtgeweer bij één van de overvallen te Kasipora is buitgemaakt. De benadeelde heeft het jachtgeweer positief herkend als de zijne.
In het voertuig van Farelgo heeft de politie een loop van een jachtgeweer aangetroffen, een aantal scherpe hagelpatronen, maskers, handschoenen, houwers, een aantal mobiele telefoontoestellen en een handbijl.
Beide voertuigen en alle andere zaken zijn in beslaggenomen. Alle aangehouden verdachten zijn na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.