Creditcard fraudeur ingesloten

Politieambtenaren van de afdeling Fraude hebben de 29-jarige Braziliaan Vinicius,S. op zaterdag 11 augustus in een appartement in Paramaribo aangehouden.
Vinicius wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan gekwalificeerde valsheid en gekwalificeerde diefstal. Hij moet doormiddel van valse kredietkaarten Surinaamse Dollars bij enkele ATM machines van een lokale bank hebben gepind. De gepinde gelden moet hij daarna hebben omgezet in vreemde valuta. Dat vreemd geld moet hij vervolgens hebben overgemaakt naar het buitenland.
Uit het politie onderzoek is naar voren gekomen, dat Vinicius deel uitmaakt van een internationale criminele organisatie. Bij zijn aanhouding is een groot geldbedrag, 190 stuks kredietkaarten, een laptop en een creditcard reader inbeslaggenomen. De Vinicius,S. is in belang van het onderzoek in verzekering gesteld.
Vermeldingswaard is dat voor het jaar 2018 dit het derde geval is, waarbij buitenlandse creditcards fraudeurs actief in Suriname zijn geweest. Alle drie gevallen zijn in onderzoek bij de afdeling Fraude. In al deze gevallen zijn verdachten aangehouden en ingesloten.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.