Contractors EBS geëlektrocuteerd

De 26-jarige Moreno P. en David R. (46) zijn op zaterdag 28 november in schok toestand, per ontboden ambulance, overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. De twee mannen  waren bezig werkzaamheden te verrichten op het elektriciteitsnet van de N.V. Energie Bedrijven Suriname (EBS) aan de Mottonshooplaan.

Het voorlopige onderzoek heeft uitgewezen dat de mannen die in dienst zijn van een contractorbedrijf op een bepaald moment bezig waren een hoge aluminiumladder te verplaatsen van de ene naar de andere mast. De ladder kwam per ongeluk tegen een hoogspanningskabel aan. Het gevolg van deze handeling is dat beide mannen zijn geëlektrocuteerd.

Het elektriciteitsnet waarop de arbeiders bezig waren te werken was door de EBS uitgeschakeld. De ladder kwam tegen een andere hoogspanningskabel aan waar de elektriciteit wel actief was. Moreno en David zijn in de ziekeninrichting ter observatie opgenomen. De politie van het ressort Flora onderzoekt de zaak.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.