Communiqué

Onjuiste berichtgeving van journalist Kimberley Bishun

In het dagblad De Ware Tijd van vrijdag 19 februari 2016 staat op de voorpagina in een artikel met als kop ‘Waas rondom zaak lijkschennis’ het volgende: ‘In een eerdere interview met de woordvoerder van het Korps Politie Suriname Letitia Pinas, gaf zij aan dat er mogelijkerwijs sprake is van zowel lijkschennis als grafschennis, omdat niet alleen het graf, maar ook het lijk mogelijk beschadigd is’.

Het Korps Politie Suriname deelt de samenleving mee dat Letitia Pinas, medewerkster van de afdeling Public Relations (P.R.) van het Korps Politie Suriname nimmer een interview omtrent dit onderwerp heeft afgestaan aan welke medium dan ook. De politie distantieert zich van de verdraaide en of onjuiste informatie dat gepubliceerd is geworden door de verslaggeefster Kimberley Bishun van het dagblad De Ware Tijd.

De verslaggeefster heeft telefonisch contact opgenomen met de afdeling Public Relations waarbij door een medewerker van deze afdeling duidelijk is doorgegeven dat de onderzoekende afdeling nog steeds bezig is met dit onderzoek. Bij een opmerking gemaakt door de auteur van het artikel dat de politie met de familie zou hebben gesproken, is duidelijk aangegeven dat de onderzoekende afdeling nog geen informatie heeft doorgespeeld aan P.R en dat Public Relations daar geen kennis van draagt. De journaliste vroeg ook aan de medewerker welke afdeling belast is met het onderzoek, zodat zij persoonlijk met die afdeling contact kon opnemen. De medewerker hield haar daarbij voor dat ze geen informatie van de desbetreffende afdeling zal krijgen, maar weer zal worden verwezen naar de afdeling P.R.

De journalist bleek niet te willen volstaan met dit antwoord en deed op donderdag 18 februari 2016 persoonlijk de afdeling Kapitale Delicten aan, waarbij zij wederom moest aanhoren het onderzoek af te wachten. Een van de leidinggevende van de afdeling Kapitale Delicten hield haar daarbij voor dat hij op donderdag 18 februari in een vergadering moet zijn aan de Duisburglaan en dat hij de afdeling PR zou aandoen. Deze mededeling heeft de verslaggeefster Kimberley Bishun, verdraaid en geeft in haar artikel aan dat DE GEMEENSCHAP DONDERDAG INFORMATIE MAG VERWACHTEN IN DEZE ZAAK.

De inspecteur die het gesprek met de journalist heeft gevoerd geeft aan PR mee nimmer aan Kimberly Bisun die mededeling te hebben gedaan.

Uitspraken van deze verslaggeefster dat mensen die door haar voor informatie zijn benaderd het zwijgen is opgelegd, berust eveneens niet op waarheid. De politie heeft nimmer personen het zwijgen opgelegd.

De politie doet een beroep op verslaggevers en journalisten om in hun berichtgeving de juiste informatie die verstrekt is door Public Relations op te nemen.

Journalisten zijn vrij om informatie verkregen uit andere bronnen te gebruiken in hun artikelen, echter zonder verwijzing naar Public Relations van het Korps Politie Suriname indien het bericht of de informatie niet van Public Relations afkomstig is.

De afdeling Public Relations zal niet eerder uitkomen met informatie van welk strafbare feit dan ook, zonder instructies van de onderzoekende diensten of van de korpsleiding.

 

Het Korps Politie Suriname doet een beroep op de gemeenschap om rekening te houden met het bovenstaande om zo de pakkans van verdachten en opheldering van strafbare feiten te vergroten

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.