Combine operator dodelijk overreden door tractor tijdens werkzaamheden

De 56-jarige combine operator M.H. is op vrijdag 1 december 2023 omstreeks 12.00 uur v.m. tijdens landbouwwerkzaamheden in een rijstareaal te Sabana in de omgeving van Prins Benardpolder dodelijk overreden door de tractor.

De politie van het bureau Nieuw Nickrie deed na de melding van het ongeval de locatie aan voor onderzoek. Daar aangekomen werd het slachtoffer dat geen teken van leven meer vertoonde op het rijstareaal aangetroffen. Een arts stelde officieel de dood van het slachtoffer vast.

Het onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat het slachtoffer al langer dan zeven (7) jaar als combine/tractor operator werkte. M.H. belde op die bewuste dag omstreeks 11.45 uur v.m. tijdens natte grondbewerkingswerkzaamheden met zijn werkgever en gaf hem aan dat hij pijnen heeft aan zijn keel die hij nabij zijn maag voelde. Hij vroeg toen aan zijn werkgever om pijnstillers voor hem mee te nemen, wanneer hij eten en brandstof voor de tractor naar het rijstareaal zou brengen. De werkgever begaf zich omstreeks 12.15 uur n.m. naar het rijstareaal en zag zijn tractor niet, waardoor hij weer naar huis ging en op de bromfiets terugging naar zijn landbouwperceel om de tractorchauffeur te gaan zoeken. Toen de werkgever bij de tractor aankwam, zag hij dat het bovenlichaam van zijn werknemer tegen het rechterachterwiel in het water was, terwijl het wiel nog draaide. Hij schakelde de tractor uit en stelde de politie van het gebeuren in kennis. Volgens de arts heeft het slachtoffer vermoedelijk een hartaanval gehad, waarna hij met zijn bovenlichaam aan de voorzijde van het rechter voorwiel viel en zijn linkervoet (enkel) tussen de twee versnellingshandels vast kwam te zitten.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van de tractor operator afgestaan aan de nabestaanden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.