Chinese man aangehouden voor valsheid in geschrifte en oplichting

De militaire politie heeft, op woensdag 10 juli, een 37-jarige Chinese man aangehouden op de J.A. Pengel internationale luchthaven te Zanderij. Yijun, H. die vanuit Suriname naar Trinidad wilde afreizen is aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte en oplichting.

Yijun bezat een geldig Surinaams paspoort en identiteitsbewijs (E-id), die hij vermoedelijk heeft gekregen na overleg van valse of vervalste documenten.

Yijun is op 25 juni in Suriname gearriveerd en enkele dagen daarna was hij al in het bezit van een Surinaams paspoort en identiteitsbewijs. Hij is door de militaire politie overgedragen aan de afdeling Fraude van de politie. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Yijun in verzekering gesteld. Het paspoort en identiteitsbewijs zijn in beslag genomen.

Yijun is niet de eerste Chinees die betrapt is geworden op het willen afreizen uit ons land met een Surinaams paspoort en identiteitsbewijs, die vermoedelijk op illegale manier zijn gekregen. De afdeling Fraude is inmiddels bezig met een diepgaand onderzoek.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.