Chergirio L. ter zake verduistering aangehouden en opgesloten

De 26-jarige Chergirio L. is in de vroege ochtend van donderdag 1 oktober door de politie van Latour op zijn woonadres te Klaaskreek opgespoord en aangehouden.
Een vrouw deed op dinsdag 29 september aangifte bij de politie ter zake verduistering tegen Chergirio. De verdachte had middels een fake account via Facebook onder de noemer “things for sale” een iPhone 11 geplaatst. De aangeefster/benadeelde reageerde op het bericht van Chergirio. Zoals afgesproken ontmoette de twee elkaar op het woonadres van de benadeelde op het Winti Wai project.
De benadeelde nam plaats in de auto van Chergirio om de iPhone te bezichtigen. De benadeelde was bereid de iPhone te kopen en overhandigde het gevraagd bedrag aan Chergirio. Dat bedrag was Srd.10.000.-.Terwijl Chergirio het geld natelde stapte de benadeelde uit de auto om iets te halen. Bij die gelegenheid reed Chergirio weg met het geld en met de iPhone.
De politie van Latour achterhaalde het woonadres van Chergirio. Hij werd vervolgens op zijn woonadres opgespoord, aangetroffen en aangehouden. De politie heeft een groot deel van het verduisterd geldbedrag, zijnde Srd.7.615,-. terug gevonden in het bezit van Chergirio. Dit geldbedrag is inmiddels afgestaan aan de benadeelde. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte Chergirio in verzekering gesteld.
De politie heeft nog niet kunnen achterhalen met welk “fake account” Chergirio te werk ging op Facebook. De politie vermoed dat Chergirio meer slachtoffers heeft gemaakt. Die personen mogen in contact treden met de politie van het bureau Latour als zij aangifte willen doen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.