Chauffeur en meerijder aangehouden met marihuana in bladgroente; 3e verdachte voortvluchtig

De politie van Brokopondo heeft op donderdag 23 februari tijdens een wegcontrole op de weg naar Atjoni de 30-jarige Runo A. (30) en Tjoen G. (17) aangehouden.
De bestuurder Runo reed met twee inzittenden naar de richting van Brownsweg. Toen zij geconfronteerd raakten met de weg controle, verminderde de autobestuurder zijn snelheid. Een manspersoon die naast de bestuurder zat, sprong uit het voertuig.
Het voertuig werd tot stoppen gesommeerd. Runo en Tjoen werden staande gehouden. Bij controle in het voertuig werden 13 bollen verpakte marihuana tussen bladgroente aangetroffen en in beslag genomen.
Runo die eerder voor hetzelfde gepleegd strafbare feit met de politie in aanraking is gekomen, ontkent iets van de lading marihuana af te weten. Hij verklaarde slechts een rit te hebben gereden vanuit de aanmeerplaats te Atjoni en niet wist wat in de tassen zat. Volgens de bestuurder behoort het verderfelijke spul de derde man toe.
De chauffeur en zijn helper werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Aan de opsporing van de voortvluchtige verdachte wordt gewerkt.
Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn Runo en Tjoen in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.