CBB medewerkster ingesloten voor valsheid in geschrifte

De 46-jarige CBB-medewerkster Ingrid J. is op maandag 11 april aangehouden door de afdeling Kapitale Delicten. De vrouw wordt ervan verdacht valsheid in geschrifte te hebben gepleegd.

Een mevrouw deed aangifte bij de politie dat haar zus Vera I. een paspoort gebruikte dat op haar naam stond en daarmee reisde. De  aangeefster  kwam er achter toen zij het vorige jaar een kantoor van het Centraal Bureau voor Burgerzaken aandeed om een nieuw paspoort aan te vragen.

Na de aanvraag te hebben gedaan, werd zij opgebeld met de mededeling  dat zij reeds over een andere paspoort beschikt. De vrouw die dit vreemd vond, maakte er werk van om te weten wie het paspoort op haar naam heeft gemaakt. Zij kwam erachter dat haar zus Vera via een medewerkster van CBB het zover had gekregen om over bedoeld paspoort te kunnen beschikken.

De 44-jarige  Vera  werd op dezelfde maandag aangehouden en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Tijdens het verhoor gaf zij te kennen  dat aan haar de toegang tot het land waar haar kinderen verblijven,  is geweigerd door de autoriteiten van dat land. Volgens de verdachte was zij eerder aangehouden voor overtreding van de wet op verdovende middelen.

Tijdens het onderzoek kwam ook aan het licht dat Vera eveneens in het bezit was van een identiteitsbewijs op naam van de aangeefster.

 Het onderzoek leidde naar de CBB- medewerkster die ook is aangehouden en in verzekering is gesteld.

De valse documenten zijn bij haar in beslag genomen. 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.