Buurtmanager Uitvlugt verzorgt voorlichtingssessies op STS-II

pic2

De Buurtmanager van Uitvlugt heeft van maandag 2 mei tot en met vrijdag 6 mei na een interministeriële samenwerking met het Commissariaat  voorlichtingssessies verzorgd op de Surinaamse Technische School (STS) II. Deze sessies gingen over weerstand en preventie.

Naar aanleiding van de vele klachten en aangiften van vechtpartijen die de politie heeft bereikt over het gedrag van de leerlingen van STS-II, bleek het nodig te zijn te starten met de voorlichting op deze school.  Het ligt in de bedoeling om ook andere scholen aan te doen.

Het doel is om de leerlingen bewust te maken van hun positie binnen het onderwijsproces en wat van hen wordt verlangd voor het succesvol doorlopen van de school. Ook werden de scholieren voorgehouden dat het van eminent belang is dat zij door hun scholing een wezenlijke bijdrage zullen en kunnen leveren aan het maatschappelijke gebeuren in Suriname.

De afdeling Jeugdzaken heeft reeds ingespeeld op het strafrechtelijke gedeelte. Het onderzoek wees uit dat niet alleen leerlingen van STS-II zich schuldig maken aan vechtpartijen. Het komt ook voor dat scholieren van andere scholen zich in de na de school naar STS-II begeven om met de leerlingen te vechten.

Tijdens deze sessies werden de leerlingen gewezen op de gevolgen van agressief gedrag. Zo werd hen erop gewezen dat stoer gedrag kan leiden tot doden of gewonden, waardoor je dan in de gevangenis kan belanden. Door deze gevolgen kan verdere ontwikkeling in het leven moeilijk zijn en soms onmogelijk.

Samen met de jeugdigen zullen er vier ambassadeurs worden aangewezen op de school. Het is de bedoeling dat de ambassadeurs een oogje in het zeil houden en ruzies of onenigheid voortijdig doorspelen, zodat er maatregelen kunnen worden getroffen om erger te voorkomen.

pic

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.