Buurtbewoners Santo Boma houden 17-jarige recidivist na inbraak staande; kompaan voortvluchtig

De 17-jarige recidivist R.C. is in de voormiddag dinsdag 22 augustus 2023 kort na een inbraak door buurtbewoners van het ressort Santo Boma op een adres aan de Verlengde Welgedacht C weg aangehouden. Hierna werd de verdachte overgedragen aan de politie van het bureau Santo Boma die de plek na de melding g voor onderzoek aandeden.

R.C. wordt ervan verdacht op diezelfde dag samen met een kompaan een inbraak te hebben gepleegd.  Het voorlopige onderzoek van politie heeft uitgewezen dat de verdachten de woning via de voorkant hebben benaderd en na de achterdeur te hebben open gebroken zich toegang tot de woning hebben verschaft.  De jeugdige verdachte R.C. die op de uitkijk stond, zag plotseling een voertuig  het terrein oprijden en stelde zijn kompaan die op dat moment in dat huis was daarvan op de hoogte. R.C. werd toen door de buurtbewoners omsingeld en zag zijn kompaan kans om te vluchten met medeneming van grote geldbedragen in SRD en Euro en een gaspistool. De andere goederen die waren klaargezet  konden niet buit worden gemaakt, aangezien zij verhinderd zijn geworden door de alerte buurtbewoners. Het vermoeden bestaat dat de verdachten door een personenauto waren afgezet. Aan de aanhouding van de voortvluchtige kompanen wordt gewerkt.

Gelet op de jeugdige leeftijd van de verdachte R.C. die een recidivist blijkt te zijn, is  hij overgedragen aan de politie van Jeugdzaken. Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij ingesloten in het Jeugd Doorgangscentrum te Opa Doeli.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.