Bulgaarse kredietkaart fraudeurs aangehouden in Suriname

Tijdens een actie van een gemengd team bestaande uit leden van de afdelingen Fraude en het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) zijn op maandag 4 februari aangehouden de 51-jarige Emill K; de 51-jarige Yonko S.en de 44-jarige Nikolay H. De aangehouden personen worden verdacht van deelneming aan een criminele organisatie en hacking.
Dit drietal, allen Bulgaren, maken vermoedelijk deel uit van een internationale criminele organisatie, die ervan verdacht wordt begin vorig jaar doormiddel van valse pinpassen geldbedragen bij de ATM machines van enkele lokale bankinstellingen te hebben gelicht.
Bij hun aanhouding zijn er onder meer een groot geldbedrag en een aantal pinpassen in beslag genomen. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het drietal, hangende het onderzoek, in verzekering gesteld.
Vermeldingswaard is dat de afdeling Fraude van de politie binnen korte tijd drie internationale organisaties van kredietkaart fraudeurs ontmanteld heeft.

.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.