Buitgemaakte laptop en mobiele telefoontoestel getraceerd; dief aangehouden

De recherche van regio Midden heeft op vrijdag 27 november de verdachte Roger, D. (29) aangehouden.

Roger pleegde in de vroege ochtend van donderdag 26 november een diefstal in een woning te Leiding.

De benadeelde deed kort na de diefstal aangifte bij de politie van Leiding 9A. De aangeefster verklaarde dat zij heel vroeg bezig was kleren te wassen, waardoor één van haar deuren openstond. Op een bepaald moment werd zij in haar woning overvallen door een manspersoon. De verdachte ging vandoor met een laptop, een tas inhoudende drie mobiele telefoons, een oorbel van geel metaal en persoonlijke documenten. De politie van Leiding droeg de zaak voor onderzoek over aan de recherche van Regio Midden. 

Het gelukte dit recherche team de laptop te traceren. Bij aankomst op de plek bleek het om een Cyber café te gaan. De eigenaar van de zaak verklaarde dat de laptop en een mobiele telefoontoestel door een manspersoon naar de zaak zijn gebracht om unlocked te worden. Deze man zou de toestellen de volgende dag ophalen.

Toen de man de Cyber café op vrijdag 27 november aandeed voor het ophalen van de spullen, werd hij door de politie opgewacht. Hij werd terstond aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De laptop en het mobiele telefoontoestel werden in beslag genomen.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is de dief in verzekering gesteld. De laptop en het mobiele telefoontoestel zijn afgestaan aan de rechtmatige eigenaar. De andere buitgemaakte spullen zijn nog niet achterhaald.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.