Buitenlandsvliegtuig afgebrand; vermoedelijke piloot overleden

Rechercheurs van de Narcotica Brigade kregen in de middag van dinsdag 30 april de melding, dat een vliegtuig was neergestort in het district Para en wel achter een particuliere racebaan. Dat het vliegtuig boven Surinaams grond gebied vloog zonder toestemming van de daartoe bevoegde autoriteiten.
Een onderzoeksteam bestaande uit politieambtenaren van de afdelingen: Narcotica Brigade, Kapitale Delicten, Forensische Opsporing, RBT Midden en de politie van Paranam gingen naar de opgegeven locatie voor onderzoek. Leden van het Arrestatie- Team begaven zich ook ter plaatse.
Het vliegtuig was nagenoeg geheel afgebrand. In de directe omgeving van het vliegtuig werd het lijk van een man aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat deze man de piloot was. Op het ontzielde lichaam zijn onder andere persoonlijke bescheiden aangetroffen. Daaruit bleek dat de man in leven de Braziliaanse nationaliteit bezat.
De politie vermoed dat het vliegtuig gebruikt werd om illegale en/of criminele activiteiten te ontplooien. Een zo’n criminele activiteit is drugssmokkel. Politie ervaring leert dat criminelen via vliegtuigen illegale drug zoals cocaïne Suriname binnen smokkelt. Leden van de Forensische Opsporing zijn bezig met een technisch onderzoek ten einde vast te stellen wat vervoert is in dat vliegtuig.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.