Buitenlanders aangehouden voor onder andere pinpasfraude en deelname criminele organisatie

De 31-jarige Fransman Tyron A. is in de vroege ochtend van dinsdag 25 augustus door leden van Recherche Regio Paramaribo aangehouden nabij het filiaal van een commerciële bank. Zijn 39-jarige Roemeense kompaan Florin J. is op dezelfde dag door leden van de afdeling Fraude aan de Ringweg aangehouden. Tyron en Florin worden onder meer verdacht van deelname aan een criminele organisatie, diefstal door middel van valse sleutel, diefstal, oplichting en gekwalificeerde valsheid in geschrifte.

Tyron A. heeft zich hevig verzet bij zijn aanhouding. In zijn bezit is aangetroffen en in beslag genomen een geldbedrag groot Srd. 15.000,- en valse kredietkaarten. Tyron had kort voor zijn aanhouding, met gebruikmaking van de valse kredietkaarten onrechtmatig geld gepind bij de geldautomaat van de bankinstelling. Op de verdachte Florin J. heeft de politie ook een geldbedrag, een aantal valse kredietkaarten aangetroffen en in beslag genomen.

Uit het voorlopige politie onderzoek is naar voren gekomen dat deze verdachten al maanden bezig zijn in ons land en dat zij ongeveer twee miljoen Surinaamse dollars onrechtmatige gepind hebben met de valse kredietkaarten. Verder bestaat het vermoeden dat deze twee buitenlanders deel uitmaken van een criminele organisatie, die in Suriname en andere landen in de regio actief is in het onrechtmatig lichten van gelden van bankrekeningen van derden waarbij gebruik wordt gemaakt van valse kredietkaarten en illegaal verkregen toegangscodes (passwords).

Tyron A. en Florin J. zijn na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De afdeling Fraude van de politie is belast met het onderzoek in deze strafzaak.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.