Brute beroving Pandit Tilakdarieweg in scene gezet

De Centrale Meldkamer van de politie kreeg op zaterdag 8 april melding van een beroving gepleegd op een adres aan de Pandit Tilakdarieweg te Commewijne. De politie van Mariënburg deed het adres aan voor onderzoek. Het “slachtoffer” is aan handen en voeten gebonden en gekneveld aangetroffen.
Hij verklaarde dat hij door vier criminelen zou zijn beroofd en dat zij een geldsbedrag en andere goederen hebben weg genomen.
De zaak werd overgedragen aan de recherche van regio Oost. Tijdens het nadere onderzoek ter plaatse van de recherche van regio Oost en de Forensische Opsporing kwamen er onduidelijkheden aan het licht.
De rechercheurs troffen een geldsbedrag in de vliering van de woning aan. Het geld werd in beslaggenomen. Het slachtoffer dat inmiddels op het politiebureau was voor het doen van de aangifte werd aan de tand gevoeld, viel door de mand. Hij bekende de beroving in scene te hebben gezet, aangezien hij zelf het geldsbedrag dat aan zijn vader toebehoorde heeft weggenomen en een deel daarvan heeft gebruikt. De familie had inmiddels de media erbij gehaald om te praten over de beroving en hun misnoegen te uiten over de politie. Naderhand werd de familie geconfronteerd met het feit dat het slachtoffer zelf de verdachte is. De vader besloot de zaak te laten voor wat het is en geen aangifte te doen tegen zijn zoon. De verdachte is na te zijn verhoord heengezonden. Het geldsbedrag is overgedragen aan de vader.
Voor de politie is het een zeer ernstige zaak. Zij waarschuwt dan ook dit achterwege te laten. Voor het zelfde geldt, had het “vermeende slachtoffer” een beschrijving van de criminelen doorgegeven die hem zouden hebben” beroofd”. Dit zou het leven van onschuldigen op het spel kunnen zetten.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.