Brute beroving Oost-Westverbinding blijkt verzonnen: Bestuurder en bijrijder vallen door de mand

Krishnasingh S. (29) en de 19-jarige bijrijder Xaviero G. zijn op zaterdag 6 mei door de recherche van regio Oost ingesloten.
De rechercheurs kregen op vrijdag 5 mei via de Centrale Meldkamer een melding van een brute beroving aan de Oost-Westverbinding nabij Stolkertsijver. Dat de daders de plek in een zwart gelakte voertuig zonder kentekenplaten hebben verlaten.
Bij aankomst op de plek is een vrachtvoertuig aangetroffen met de slachtoffers Krishnasingh en Xaviero. Zij verklaarden door drie manspersonen, van wie een gewapend was met een vuistvuurwapen te zijn beroofd. Verder gaven zij aan dat zij werkzaam zijn voor een bedrijf dat gevestigd is aan de Industrieweg en eerder op de dag te Albina dranken hebben geleverd voor een winkelier. Voor de levering kregen zij een groot geldsbedrag in SRD die zij goed afgesloten in de kluis van het voertuig wegstopten.
Op de terugweg naar Paramaribo stond er ter hoogte van kilometer 54 een zwart gelakt voertuig geparkeerd op de weg. Dit voertuig konden zij niet inhalen, omdat zij een bromfietser als tegenligger hadden. De autobestuurder Krishnasingh remde af en bij die gelegenheid, is hij naar zijn zeggen onder schot gehouden door een manspersoon die hem sommeerde het voertuig te stoppen. Onder bedreiging is hij vastgebonden op de autostoel, terwijl zijn bijrijder Xaviero door een andere manspersoon in de laadruimte is vastgebonden. Met een koevoet hebben de drie verdachten het slot van de kluis opengebroken. Zij verlieten na hun daad de plek met medeneming van het geldsbedrag dat in de kluis was. De criminelen liet hun persoonlijke spullen met rust. Op een bepaald moment zagen zij kans zichzelf te bevrijden en schakelden de politie in.
De twee slachtoffers zijn toen overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het verhoor vielen beiden door de mand en bekenden de beroving in elkaar te hebben gezet. De buit, die tussen de twee was verdeeld, is terug gevonden.
Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de leveranciers in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.