Bruno doodgebeten door twee pitbulls: politie roept op honden op het erf te houden

De politie van het ressort  Munder kreeg op dinsdag 21 juni de melding van een geval waarbij twee pitbulls een andere hond hebben aangevallen.

De eigenares van de hond deed aangifte bij de politie. Zij gaf aan dat haar hond die Bruno heette aan de ketting werd gehouden, omdat hij over de schutting sprong en wegliep wanneer hij vrij rondliep op het erf. De vrouw wilde haar honden uitlaten toen zij opmerkte dat de hond weer was ontsnapt.

De dochter van de vrouw ging op zoek naar de hond. Niet ver van de woning zag zij op een leegstaand perceel twee pitbulls van een buurman. Tussen de twee honden lag Bruno die vreselijk was toegetakeld door deze agressieve honden.  Met behulp van andere buren werden de gevaarlijke honden verjaagd en werd Bruno naar een dierenarts gebracht. Het beest overleefde  het niet. 

De poort van de eigenaar van de pitbulls stond open, waardoor de honden vrijelijk de straat op konden.  De eigenaar  van de pitbull is meermalen aangesproken door de eigenaar van Bruno, maar gaat steeds tekeer. Hij zal door de politie worden opgeroepen om hem te wijzen op zijn verantwoordelijkheid.

Deze agressieve honden zouden evengoed een mens hebben kunnen aanvallen met noodlottige gevolgen.

Een aantal weken terug heeft er zich een  soortgelijk geval voorgedaan, waarbij een Pitbull aan de Curacaostraat een andere hond heeft doodgebeten. De pitbull liep vrij over straat.

De politie doet een beroep op alle eigenaren van honden om deze op hun erf te houden.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.