Bromfietser rijdt bejaarde voetganger tijdens het oversteken aan; voetganger overlijdt in ziekenhuis

De 85-jarige voetganger P.P. is na te zijn aangereden door een bromfiets op woensdag 8 mei 2024 op de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) overleden.

De politie van het bureau Livorno kreeg de melding van een aanrijding tussen een bromfietser en een voetganger aan de Sir Winston Churchillweg en deed de plek aan voor onderzoek. Bij aankomst troffen de wetsdienaren zowel de bromfietser als de voetganger met verwondingen aan. Uit het voorlopige onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat de bromfietser R.R. (41) over de Sir Winston Churchillweg reed, komende vanuit de richting van de Dageraadweg gaande in de richting van de Tout Lui Fautkanaalweg rechts. De voetganger P.P. die de weg voor meer dan de helft was overgestoken, werd door onoplettendheid van de bromfietser aangereden en viel door de slag op de langs de weg lopende berm. Zowel de voetganger als de bromfietser liepen zwaar lichamelijke letsels op en werden per ontboden ambulance afgevoerd naar de SEH van het AZP. Het verkeersslachtoffer P.P. overleed later op die dag door de opgelopen verwondingen in het Ziekenhuis.

Hangende het onderzoek is de bromfiets ter herkeuring door de politie in beslag genomen. Het ontzielde lichaam van P.P. is in opdracht van het Openbaar Ministerie eveneens ter obductie door de politie beslag genomen. 

Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeers Unit van Regio Paramaribo.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.