Bromfietser omgekomen in het verkeer

De 69-jarige Samijo Kriontani is op dinsdag 16 augustus bij een aanrijding op de kruising van de H.I. Suminta- en de Abrikoosweg  ter plaatse overleden.

De politie van Richelieu kreeg de melding van een aanrijding tussen een auto en een bromfiets op voormelde kruising.

Daar aangekomen werd de bromfietser die geen teken van leven vertoonde op het wegdek aangetroffen. Aan de hand van de aangetroffen situatie is gebleken dat beide bestuurders over de H.I. Sumintaweg reden, met als voorrijder de bromfietser. Zij kwamen vanuit Tamanredjo en gingen richting Meerzorg.

De bromfietser sloeg op een bepaald moment rechtsaf de Abrikoosweg in zonder daarbij voorrang te hebben verlenen aan het rechtdoor gaand verkeer. Samijo werd daarbij aangereden door de auto en overleed ter plaatse.

Een ingeschakelde arts stelde de dood vast. De autobestuurder werd overgebracht naar het politiebureau en onderworpen aan een blaastest. Hij blies 220 microgram per liter uitgeademde lucht. Het toegestane alcoholpromillage is 220 microgram.  Zijn rijbewijs is in afwachting op zijn voorgeleiding ingevorderd.

Het lijk is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.

De verkeersbarometer staat met deze aanrijding nu op 39.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.