Bromfietser dodelijk aangereden: vijfde verkeersdode genoteerd

De 19-jarige bromfietser Daniel Persaud is in de late avond van zaterdag 13 februari na een aanrijding met een bestelbus op de kruising van de Wilhelmina- en de David Simonstraat ter plaatse overleden.

De politie van ressort Centrum kreeg via de Centrale Meldkamer melding van de aanrijding met dodelijk afloop. Bij aankomst op de plek had de bromfietser het leven reeds gelaten.

Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat de bromfietser reed over de David Simonstraat komende vanuit de Anton Dragtenweg. De bestelbus reed over de Wilhelminastraat komende vanuit de Mahonylaan en ging naar de richting Geyersvlijt.

Het vermoeden bestaat dat de bromfietser onvoldoende bekend is geweest met het kruisingsvlak. Hij heeft bij het voorbij rijden van het kruisingsvlak verzuimd voorrang te verlenen aan de bestelbus. Vanwege de hoge snelheid kon hij niet meer afremmen en botste tegen de auto op. Persaud kwam daarbij tegen de zijruit van de bestelbus aan en moet een behoorlijke slag hebben gehad aan zijn hoofd. Zijn valhelm ging van zijn hoofd en kwam in de bus terecht.

 Persaud was vrijwel op slag dood. De materiële schade aan de bromfiets is aanzienlijk.

De autobestuurder die in het bezit is van een geldig Surinaams rijbewijs verkeerde niet onder invloed van alcohol. Na te zijn verhoord is hij heengezonden.

Het ontzielde lichaam van Daniel is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. De bromfietser is de vijfde verkeersdode voor dit jaar.

 

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.