Bromfietser dodelijk aangereden in het district Nickerie

De 20-jarige bromfietser A.C. is in de avond van maandag 25 december 2023 omstreeks 20.30 uur dodelijk aangereden door een terreinauto van het merk Izuzu D-max aan Skoertjieweg in het district Nickerie.

De politie van het bureau Corantijn deed na de melding van een aanrijding tussen twee voertuigen op eerder aangegeven locatie, waarbij er sprake was van persoonlijke ongelukken de plek aan voor onderzoek. Ter plaatse aangekomen werd de bromfietser A.C. die geen teken van leven meer vertoonde op het wegdek aangetroffen. Een arts stelde officieel de dood van het verkeersslachtoffer vast. De automobilist R.M. (58) verliet na de aanrijding de plaats en liet het slachtoffer in hulpeloze toestand achter. Na ongeveer een uur heeft hij zich aangemeld op bovenvermelde politiebureau en bleek hij onder invloed van alcohol te verkeren. Zijn rijbewijs is ingevorderd en werd hij ter ontnuchtering onder toezicht van de politie gesteld.

Volgens het voorlopige onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat de autobestuurder R.M. over de Skoertjieweg reed. Hij kwam vanuit de richting van de Awadhoesseinweg en ging naar de richting van de Rambaran-Mishreweg, terwijl de bromfietser in tegenovergestelde richting reed. Ter hoogte van mast nr. 2488 kwam de automobilist op de rijhelft van de bromfietser terecht met als gevolg de aanrijding. Door de botsing vloog de bromfietser ongeveer 10 meters verder op de langs de weg lopende berm alwaar hij onder het voertuig terecht kwam. Hij werd ongeveer 20 meters verder meegesleept en vervolgens op de weg geslingerd. Het terreinvoertuig belandde daarna in de langs de weg lopende trens. Het slachtoffer A.C. was vrijwel opslag dood.

Na te zijn ontnuchterd is de autobestuurder voorgeleid. Na overleg met het Openbaar Ministerie is R.M. ter zake rijden onder invloed van alcohol en het slachtoffer in hulpeloze toestand te hebben achtergelaten door de politie in verzekering gesteld. Het ontzielde lichaam van A.C. is hangende het onderzoek ter obductie door de politie in beslag genomen. Verder zijn beide voertuigen ter herkeuring in beslag genomen. Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van Regio West.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.