Bromfietser dodelijk aangereden

De 52-jarige Wiebe Peneux is in de avond van dinsdag 9 maart dodelijk aangereden door een personenauto aan de Pronkweg te Nieuw-Amsterdam in het district Commewijne.
De politie van het bureau Nieuw-Amsterdam kreeg van het Command Center de melding van de aanrijding en koerste naar de locatie. De wetsdienaren troffen bij aankomst de bromfietser die geen levensteken meer vertoonde op het wegdek aan.
Het voorlopig onderzoek wees uit dat Wiebe en de 26-jarige pick-up bestuurder S.H. vanuit de richting van Meerzorg kwamen, gaande in die van Nieuw-Amsterdam. Ter hoogte van de Urutuweg werd de bromfietser van achteren aangereden. Wiebe liep zware letsels op en liet ter plaatse het leven.
De arts stelde formeel de dood van het verkeersslachtoffer vast, waarna het ontzielde lichaam van Wiebe in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag is genomen. Beide voertuigen zijn voor herkeuring door de politie in beslag genomen.
Het rijbewijs van de pick-up bestuurder S.H. is hangende het onderzoek ingevorderd. Hij zal bij de hulpofficier van Justitie worden voorgeleid, waarna het dossier ter verdere afhandeling zal worden opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.