Bromfietser die aanrijding veroorzaakt kort na aankomst in ziekenhuis overleden

De 26-jarige bromfietser John Francois die op vrijdag avond 17 februari 2023 een aanrijding veroorzaakte aan de Sophia’s Lustweg is kort na aankomst in het ziekenhuis komen te overlijden.

De politie van het bureau Kwatta kreeg omstreeks 21.50 uur n.m. van het Command Center een melding van een aanrijding tussen een auto en een bromfietser ter hoogte van de Maisuriweg en dat er sprake was van zware persoonlijke ongelukken.

De wetsdienaren begaven zich voor onderzoek naar de locatie en troffen aan de Sophia’s Lustweg ter hoogte van pand no.243 de bromfietser op het wegdek aan. Met zware verwondingen werd John voor medische hulp afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar hij kort na aankomst de geest heeft gegeven.

Onderzoek heeft uitgewezen dat zowel de auto- als de bromfietsbestuurder over de Sophia’s Lustweg reden. De bromfietser kwam vanuit de richting van de Derde Rijweg gaande richting de Vierde Rijweg, terwijl de automobiliste uit tegengestelde richting kwam. Ter hoogte van pand no. 243 haalde John zijn voorrijder in en kwam bij die gelegenheid op de rijhelft van zijn tegenligger met als gevolg de botsing.

De automobiliste die in het bezit is van een geldig Surinaams rijbewijs verkeerde niet onder invloed van alcohol. De auto heeft schade aan voorzijde, terwijl de bromfiets aanzienlijk is beschadigd. Beide voertuigen zijn door de politie van Kwatta in beslag genomen.

Het ontzielde lichaam van John is in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie door de politie in beslag genomen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.