Bromfietser 47e verkeersdode; vermoedelijke veroorzaker gevlucht

Een bromfietsbestuurder van wie de personalia nog onbekend is, kwam op vrijdag 13 november na een aanrijding ter plaatse te overlijden. 

Via de Centrale Meldkamer van de politie kreeg de Ongevallen Dienst van het  bureau Nieuwe Haven op vrijdag 13 november de melding van een aanrijding tussen 4 personen auto’s en 2 bromfietsen op de kruising van de Hoge- en de Hofstraat. Uit het voorlopig onderzoek is gebleken dat een bestuurder van een Toyota Spacio reed over de Hogestraat en ging in de richting van de Waaldijkstraat. Gekomen op de kruising van de Hoge- en de Hofstraat verleende deze bestuurder geen voorrang aan de Toyota Wish die over de Hofstraat reed en naar de Prinsenstraat ging, met als gevolg de aanrijding. Door de slag ging de Toyota Spacio enkele keren over de kop en reed een bromfietser met duorijdster aan.

Dezelfde Toyota Spacio kwam vervolgens in botsing met twee andere auto’s en een bromfiets die geparkeerd waren op de berm aan de Hogestraat.

De bromfietser kwam ter plaatse te overlijden. De duorijdster raakte zwaar gewond. Een vrouwelijke passagier van de Toyota Wish raakte ook zwaar gewond. Beide slachtoffers zijn per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het ziekenhuis, waar zij ter verpleging zijn opgenomen. 

De chauffeur van de Toyota Wish is in het bezit van een geldig rijbewijs en verkeerde niet onder invloed van alcohol. Het ontzielde lichaam van de bromfietser is voor obductie in beslag genomen. 

De bestuurder van de Toyota Spacio stapte na de aanrijding uit het voertuig en is op de vlucht geslagen. De Ongevallen Dienst van bureau Nieuwe Haven is belast met het onderzoek.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.