Bromfietser 32e verkeersdode; veroorzaker ingesloten

De 47-jarige bromfietser Guillano, Biswane is na een aanrijding overleden.

Guillano, Biswane is in de late avond van zaterdag 15 juni door een dronken automobilist aangereden op de Oost-Westverbinding in het district Marowijne. De politie van het ressort Albina deed na de melding van de aanrijding de plek aan. Onderzoek wees uit dat beide verkeersdeelnemers op de Oost-Westverbinding reden. Beiden reden in de richting van Moengo. Ter hoogte van Alfonsdorp reed de 37-jarige automobilist Roël, B. de bromfietser Guillano aan. Door die aanrijding kwam Guillano van zijn voertuig te vallen op het wegdek en liep onder andere een zware verwonding aan zijn hoofd op.

Guillano werd afgevoerd naar de RGD poli te Albina om vervolgens overgebracht te worden naar een ziekenhuis te Frans-Guyana voor verdere medische behandeling. Op zondag 16 juni is Guillano in het ziekenhuis overleden.

De autobestuurder Roël, B. was zwaar onder invloed van alcohol toen de aanrijding tussen hem en Guillano plaats vond. Roël klaagde van lichaamspijnen en werd voor medische behandeling overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Hij bleek geen noemenswaardige letsels opgelopen hebben en werd ter ontnuchtering overgebracht naar het politie bureau.

Na te zijn ontnuchterd werd Roël voorgeleid bij een hulpofficier van justitie. Daarnaar gevraagd verklaarde hij dat hij met zijn auto tegen iets was aangekomen maar dat hij niet wist wat dat was. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Roël in verzekering gesteld door de politie van Albina. Zijn auto is hangende het onderzoek in beslag genomen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.