Bromfietsdieven moesten gedemonteerde bromfiets weer in elkaar zetten

De politie van Zanderij heeft op maandag 25 januari de zestien jarige Daniel N. en de twintig jarige Fabio F. aangehouden. De jongemannen hebben eerder deze maand een bromfiets gestolen.
De eigenaar van de bromfiets was naar een feestje. Bij het parkeren van de bromfiets heeft de eigenaar deze niet op slot gedaan. Naar zijn verklaring was de bromfiets moeilijk te starten, reden waarom hij  die niet op slot deed. 

Na het feest merkte de man dat zijn bromfiets was verdwenen. Na enkele dagen kwam hij één van de jongens bij de winkel tegen en herkende bepaalde onderdelen op de bromfiets van de jongeman. 
Toen hij de jongen vroeg hoe hij aan de onderdelen kwam, reed hij hard weg. De eigenaar deed aangifte en de jongen werd aangehouden. De verdachte heeft toegegeven samen met zijn vriend  de bromfiets te hebben gestolen.

De onderdelen hebben zij overgezet op hun bromfietsen. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie mochten de jongemannen naar huis, indien zij de eigenaar zijn  bromfiets in de staat waarin die verkeerde terug zou krijgen.
Daniel en Fabio hebben de bromfiets van de aangever helemaal hersteld. De politie kon deze teruggeven aan de rechtmatige eigenaar. Het mankement dat de bromfiets

had voor dat die was weggenomen, is opgeheven. De eigenaar kan nu makkelijk zijn bromfiets starten.  De verdachten zijn heengezonden.

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.